PEK ÇOK HASTALIĞA NEDEN OLUYOR
Toksinlerin vücudumuz üzerindeki etkileri karmaşıktır. Ağır bir toksik yük başta otoimmün bir hastalığa yakalanma riskini artırmasının yanı sıra hafıza kaybı, Alzheimer, Parkinson, akciğer, kan ya da pankreas kanserleri, osteoporoz (kemik erimesi), böbrek veya karaciğer yetmezliği ile kısırlık gibi daha birçok hastalığa sebep olabiliyor.
BU ZEHİRLERE KARŞI NE YAPMALIYIZ?
Toplumsal ve bireysel bilinci artırıp temiz gıda ve su tüketmeliyiz. Ev ve ofislerimizin havasını temizlemeli ve kullandığımız makyaj malzemeline dikkat etmeliyiz. Her şeye dikkat etmemize rağmen toksinleri sıfırlayamayacağımız için bunları bedenimizden uzaklaştırmanın yollarını öğrenmeliyiz.
VÜCUDUN DETOKS MEKANİZMASI GLUTATYON
Vücutta toksin varsa onları dışarı atmamız gerekir. Vücut glutatyon üreterek toksinleri yok etmek için sürekli çalışıyor. Glutatyon vücudun en büyük detoks mekanizmasıdır. Bununla birlikte sürekli toksine maruz kalmak glutatyon seviyelerini hızla tüketir. Vücut toksinleri atmaya çalışırken ekstra Glutatyon veya N-Asetil-Sistein (glutatyonun öncüsü) takviyesi alınmalı.
AĞIR METALLERİ VÜCUTTAN UZAKLAŞTIRIYOR
Bol su içerek ve terle toksinleri atmak mümkün. Vücudunuzu arındırmaya ihtiyaç duyduğunuzda saunada terleyin. Çünkü sauna detoksunun çeşitli faydaları var. Yapılan çalışmalarda ağır metalleri vücuttan uzaklaştırmanın en etkili yolunun saunada terlemek olduğu görülmüş.
KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUYOR
Sauna; vücut ağrılarını ve stresi azaltıyor, gevşeme, dolaşımın artması ile beraber cilt sağlığına katkı sağlıyor. En önemlisi kilo vermeye yardımcı oluyor. Önemli bir sağlık problemi olmayan kişilerin düzenli olarak saunaya girmesi önemli.
5-10 DAKİKA SÜRELERLE BAŞLANMALI
Sauna terapisine aç olarak ve yeterli miktarda su içerek gidilmeli. Başlangıç aşamasında vücudu alıştırmak için 5-10 dakika sürelerle başlanmalı, sonrasında bu süre artırılmalı.